Nu märks att det är rabarbertider och då måste man ju bara tillaga och äta rabarberpaj. Rabarber är ren njutning för själen! En härlig och knaprig rabarberpaj, mums!
Ingredienser
Pajfyllning
400 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 g mjölkfritt margarin
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225°.
- Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna.
- Lägg i kylskåpskallt margarin i blandningen av de torra ingredienserna. Blanda allting med en gaffel först och sedan med fingrarna så att den blir smulig som en smuldeg.
- Skölj rabarbern och dra även av skalet ifall det behövs.
- Skiva rabarbern i skivor eller småbitar!
- Blanda sockret och potatismjölet och blanda det sedan med rabarbern på botten av en pajform.
- Smula över smuldegen.
- Lägg in rabarberpajen in i ugnen tills rabarbern är mjuk och degen fått färg.
- Rabarberpajen är färdig efter ca 20-25 minuter.
Serveringstips
Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Originally posted 2013-05-26 08:12:41. Republished by Blog Post Promoter