Rabarberpaj – enkelt och gott recept

Rabarberpaj – en riktigt god och enkel rabarberpaj!

Ingredienser:

( ca 8-10 portioner, tidsåtgång ca 60 minuter)

Ingredienser till pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g margarin eller smör
4-6 msk vatten

Ingredienser till pajfyllning:

ca 1 kg rabarber (ca 2 liter skurna)
2-3 dl socker
2 msk potatismjöl

1 ägg, pensling

Gör så här:

Ta fram en skål och häll i mjölet. Skär margarin eller smör i småbitar och häll i skålen – ska helst vara kylskåpskallt. Ta en gaffel och förfördela margarinet (eller smöret) till en smulig massa – var inte rädd att använda fingertopparna ifall det skulle behövas! När du fått en smulig massa ska du tillsätta vattnet. Du måste vara snabb och arbeta blandningen tills du får ihop en deg. Forma degen till en tjock rundel och låt den vila övertäckt i kylskåpet i ca 30 minuter. Under tiden förbereder du pajfyllningen.

Sätt på ugnen, 225º! Skala eller drag av rabarberskalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarberskivorna, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas ordentligt.

Ta fram degen från kylskåpet och gör en rulle av ca 1/3 av degen. Tryck degrullen mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock.

Pensla rabarberpajen med ägg och lägg in den i ugnen! Grädda pajen tills den får en gyllene färg (ca 25-30 minuter)!

Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde!

Originally posted 2013-05-29 15:06:01. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *