Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig Rabarberpaj som tar ca 20 minuter att tillaga.
Ingredienser (12 portioner)
Beredning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj rabarberna, ta ur kärnhusen. Skär rabarberna i grova rabarberskivor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Tips!
Gör den lite nyttigare genom att:
– byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
– använda mindre smör
Originally posted 2010-12-25 13:23:16. Republished by Blog Post Promoter
Originalet är ett vkoyrt av ganska dålig kvalitet.Det är handkolorerat med någon slags färgat rutmönster och tål nog inte en uppförstoring.Jag mailar det i större upplösning så kan du se själv.HälsningarRagnar Larsson