Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både vaniljsås eller vaniljglass. Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar.
Ingredienser:
(6 – 8 port)
- 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar – ska bilda ett lager hackade rabarber i botten på pajformen)
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker – valfritt!
Smuldeg:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
- 4 tsk socker
- 150 g smör eller margarin
Gör så här, rabarberpaj:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala eventuella grova rabarberstjälkar med en potatisskalare. Strimla eller skiva rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
- Ta fram en ugnsäker form och smörj den med 1 msk smör eller margarin.
- Lägg rabarberbitarna i formen.
- Strö över socker och lite vaniljsocker
Gör så här, smuldegen:
- Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
- Täck rabarbern med smuldeg.
- Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
Originally posted 2011-06-21 19:23:02. Republished by Blog Post Promoter
hur många grader ska ugnen vara på?