Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat!
Ingredienser
(4-6 portioner)
Pajfyllning
- 500 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1/2-1 dl socker
- 1 dl mandelspån
Smuldeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- 75 g mandelmassa
- 100 g smör eller margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
- Lägg rabarberbitarna i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.
- Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
- Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
- Riv mandelmassan grovt.
- Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
- Strö över smuldegen över rabarbern.
- Strö över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Servering
Serveras med vaniljvisp!
Originally posted 2013-05-29 22:02:27. Republished by Blog Post Promoter
Nu jävlar ska det ätas rabarber för jag har planterat jävligt mycket och jag är redo för att få skit i magen