Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.
Skala rabarber och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla rabarberskivorna i det. Tryck ner rabarberskivorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över – strö över kakan.
Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Ett recept på en klassisk svensk rabarberkaka. Ett recept på en mycket god och saftig rabarberkaka.
Klocka Tid: 1 timme
Muffins 1 sockerkaka
Du behöver:
Sockerkaka:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Fyllning:
2-3 rabarber
2 msk socker
½ msk kanel
Gör så här:
Originally posted 2009-09-17 02:17:03. Republished by Blog Post Promoter