Rabarberkaka med mandelmassa

En enkelt och gott Rabarberpaj recept med mandelmassa.

Rabarberpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på Rabarberpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.

Ingredienser

(4-6 portioner)

  • ca 500 g rabarber (4-6 rabarberstjälkar)
  • 100 g vetemjöl
  • 150 g socker
  • 75 g florsocker
  • 100 g smör
  • 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50

Garnityr – pynt

  • 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.

Tidsåtgång: ca. 15 minuter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 210º grader
  2. Skölj, ansa rabarbern och skär i mindre bitar!
  3. Koka rabarberbitarna 2-3 min i vatten.
  4. Blanda mjöl, socker och florsocker.
  5. Smula kallt smör i smeten.
  6. Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
  7. Lägg rabarbern i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
  8. Pynta med riven marsipan.

Originally posted 2009-09-17 01:55:00. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

2 reaktioner på ”Rabarberkaka med mandelmassa”

  1. Halvera rabarberna och ”ta bort kärnhuset”?! Har ni nån som helst aning om vad rabarber ens är? haha

    No votes yet.
    Please wait...
  2. 🙂

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *