Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!
Ingredienser
(ca 8 portioner)
Ingredienser, paj:
5-7 st rabarber
1 dl socker
4 msk vaniljsocker
Ingredienser, smuldeg:
2 dl smör
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Tillbehör:
– Vaniljglass
– Maränger
– Vispgrädde
Gör så här, paj:
1. Skiva rabarberna i ½ cm tjocka skivor.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Häll i rabarberna och sockret.
4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.
Gör så här, pajdeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.
2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.
Gör så här, servering:
1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.
2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.
3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.
Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!
Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter
Det låter verkligen otroligt gott! Har lite rabarber kvar, måste nog testa… 🙂 Tack för kommentaren hos mig, kul att du tittade in! Länkar hit om jag skriver om det på bloggen!
Intressant foto. Huset som lgeigr närmast bryggan (i högerkanten) har ägts av min man. Det revs i våras och nya hus kommer att uppföras.Jag skulle vilja göra en förstoring av denna fina nostalgiska vy men kvaliteten här är inte bra nog.Finns det någon möjlighet att låna originalet.HälsningarEva Borgh
Ofantligt gripande formulering. Jag gillar redogörelsen /x
Hemskt uppriktig stil! Diggar infon;)