Rabarberpaj light

Härlig och smarrig tysk rabarberpaj – Rabarberpaj  light – baserad på traditionella Appfelpaj light receptet – ett enkelt recept på tysk rabarberpaj? Vågar du prova?

Portioner: 4
Points: 3,5 points/portion
Tid: ca 30 minuter

Ingridienser:
3 rabarber
(2 msk russin)
1 msk socker
(1 tsk kanel)
2 dl havregryn
3 msk vetemjöl
2 msk flytande margarin
4 tsk farinsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och skiva rabarberna i mindre skivor.
3. Lägg rabarberskivorna i en ugnsfast form, varva med (russin), socker och (kanel)
4. Blanda havregryn, vetemjöl, flytande margarin och farinsocker.
5. Klicka ut havregrynsblandningen över formen.
6. Grädda i ugn ca 20 minuter.

Serveras med t ex Ädelvisp, Danone Vaniljyoghurt eller Konsums blåvita Vaniljglass Light.

Originally posted 2009-09-17 18:43:22. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

2 reaktioner på ”Rabarberpaj light”

  1. Vänta nu, är det inte någon som har blandat ihop äpplen och rabarber nu?? Receptet är i alla fall, normal sett, för en äppelpaj. Personligen är jag inte övertygad om att kombinera rabarber och russin 😉 Men, vad vet jag, det kanske var meningen???

    No votes yet.
    Please wait...
  2. 🙂

    Rating: 1.00/5. From 1 vote.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *